matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka
Kojot:
Mam problem z prostą całką , jakim sposobem ją rozwiązać ?
x
2
∫
dx
x
2
+1
1 wrz 00:09
Basia:
x
2
x
2
+1−1
x
2
+1
1
=
=
−
=
x
2
+1
x
2
+1
x
2
+1
x
2
+1
1
1 −
x
2
+1
1
J = ∫1dx − ∫
dx
1+x
2
1 wrz 00:11
Kojot:
Dziękuję bardzo !
1 wrz 00:14