Pochodna cząstkowa funkcji dwóch zmiennych
33333: Ponawiam

! Pochodne czastkowe drugiego rzędu z 33333. Proszę chociaz o wskazówke...
31 sie 12:38
loitzl9006: napisz wzór funkcji
31 sie 12:44
Aga1.: Myślę,że to będzie tak, ale nie jestem pewna.
f(x,y)=33333
fx(x,y)=0
fy(x,y)=0
I pozostałe też równe0.
Powiem szczerze ,że nie spotkałam się z takim przykładem
31 sie 12:51
33333: Mam w zadaniu podane zeby obliczyć wszystkie pochodne cząstkowe drugiego rzedu. I te 33333 to
jest wlasnie wzór funkcji hehe. Ja też zgłupialam. szukałam po podręcznikach i nic.
Zastanawialam się czy to nie jakis haczyk. I też myślałam ze to po prostu bedzie zero... A to
zadanie, jak i wiele takich podobnych dostalismy od profesora na egzamin (poprawkowy rowniez

) dziekuje i pozdrawiam...
31 sie 13:20
loitzl9006: profesor ma poczucie humoru najwyraźniej
31 sie 13:21