prosze o szybka pomoc w krotkim zadaniu
kasia: Zbiorem wartości funkcji, która liczbie naturalnej przyporządkowuje resztę z dzielenia jej
przez 2 jest
A. zbiór jednoelementowy {2}
B. zbiór dwuelementowy {0;1}
C. zbiór liczb naturalnych
D. zbiór pusty:
31 sie 12:29
Aga1.: Odp.b.
31 sie 12:30
kasia: a moglabys krótko wytłumaczyc?
31 sie 12:40
Aga1.: Np.
6:2=3 reszty 0
7:2=3 reszty 1
8:2=4 reszty 0
9:2=4 reszty 1
10:2=5 reszty 0 itd
Przy dzieleniu przez 3 reszty {0,1,2}
Przy dzieleniu przez 4 reszty {0,1,2,3} itd.
31 sie 12:44
kasia: dziekuje bardzo
31 sie 12:48