Granica funkcji
Andrzej: | | 1 | |
Policzyłem ta granicę i wyszedł mi wynik |
| Czy jest on prawidłowy ? |
| | 3 | |
30 sie 13:15
30 sie 13:26
Andrzej: ale dlaczego ? pochodna z licznika jest
√1+0−3 a w mianowniku 2x−1−0 i po wstawieniu 2 za x
30 sie 13:29
30 sie 13:30
Andrzej: nie rozumiem dlaczego tak .. możesz mi wytłumaczyć krok po kroku ?
30 sie 13:31
Eta:
| | 1 | | 1 | |
to (√x+7−3)= |
| −0 = |
| |
| | 2√x+7 | | 2√x+7 | |
30 sie 13:33
Eta:
| | L' | | | | | | 1 | |
x→2 |
| = |
| = |
| = |
| |
| | M' | | 2x−1 | | 3 | | 18 | |
30 sie 13:35
Andrzej: ok dzięki już wiem, żle policzyłem pochodną z pierwiastka
30 sie 13:36
Eta:
30 sie 13:38