równanie trygonometryczne
zdeterminowany: Równanie sinx = 2
Proszę o rozwiązanie równania sinx = 2
29 sie 22:03
Eta:
|sinx|≤1
zatem równanie sinx=2 −−− jest sprzeczne!
29 sie 22:05
Timmy: Jaki jest zbiór wartości funkcji f(x) = sinx?
29 sie 22:05
Timmy: No, za późno.
29 sie 22:05
zdeterminowany: Chyba nie macie racji...
29 sie 22:05
Eta:
Eeetam, późno

dopiero jest
22:05
29 sie 22:06
Krzychu: asinx ma wartości od <−a;a>
1sinx ma wartości od <−1;1>
29 sie 22:07
Eta:
Chyba? robi różnicę od tego,że na pewno mamy rację
29 sie 22:08
zdeterminowany: chyba nie macie racji...
29 sie 22:09
Eta:
29 sie 22:09
29 sie 22:10
29 sie 22:10
Piotr:
29 sie 22:11
Eta:
29 sie 22:11
zdeterminowany: Nie przekonuje mnie to. Nie macie racji...
29 sie 22:12
Eta:
To zjedz
29 sie 22:12
Krzychu:
29 sie 22:12
loitzl9006: Pokaż swoje próby rozwiązania.
29 sie 22:13
Piotr:
to wez wypij

i idz ogladac mecz
29 sie 22:14
Mateusz: "Nie przekonujecie mnie to" to znaczy ze nie masz podstawowej wiedzy wiec dobra rada jak
porada nie zajmuj sie tym na razie
29 sie 22:17
Eta:
Narysuj trójkąt prostokątny o przyprostokątnej
2
i przeciwprostokątnej
1
Może Ci się uda ?
29 sie 22:17
Mateusz:
Pitagoras by sie w grobie chyba przewrócił
29 sie 22:19
Piotr:
zostawcie w spokoju Pitagorasa!
29 sie 22:21
zdeterminowany:
sinx = ( eix + e−ix )/ 2i = 2 ⇒ eix + e−ix =4i ⇒ ( mnożąc przez eix ):
e2ix − 4ieix + 1 = 0 . Kładąc t = eix otrzymujemy t2 − 4i t + 1 = 0, które
rozwiązujemy. To jest program IB...
Są dwie zasady uczenia innych matematyki:
(a) trzeba znać program szkolny;
(b) trzeba wiedziec więcej, niz jest w programie szkolnym.
29 sie 22:21
konrad: to pewnie jakiś troll
29 sie 22:21
Piotr:
29 sie 22:24
29 sie 22:25
29 sie 22:25
Eta:
29 sie 22:26
Mateusz:
No tak jak to sie mowi liczby rzeczywiste są urojone a liczby zespolone są proste

(troche
prawdy w tym jest bo liczby rzeczywiste wcale nie są takie rzeczywiste jakby sie wydawało

)
29 sie 22:27
zdeterminowany: Proszę zauważyć, że w poleceniu wyjściowym nie zaznaczono, w jakiej dziedzinie ma być podane
rozwiązanie...
29 sie 22:32
baca:
Ej,
zdeterminowany, Ty nie jesteś zdeterminowany, tylko zmanierowany. Chcesz się
tu popisać? To zły adres. I bądź grzeczny
29 sie 23:30
Mila: Zdeterminowany, masz pełne prawo nie korzystać z tego forum.
Nikt z nas nie mówił (pisał), że wszystko umie. Szukaj pomocy gdzie indziej, a jeśli wiesz, to
po co pytasz?
30 sie 00:00
Eta:
Cwaniak z dziurką w nosie ! i tyle
30 sie 00:19
Jack:
przecież gdyby wyjściowe równianie należało rozwiązywać w zbiorze R, zadanie było by
idiotycznie proste

Nie krytykujcie tak
zdeteminowanego.
30 sie 00:27
zdeterminowany: ...«Nikt z nas nie mówił (pisał), że wszystko umie» − Faktycznie, nikt takich słów nie napisał;
ale byli tacy, co pisali «nie masz podstawowej wiedzy», « na pewno [my] mamy rację » etc...
...« I bądź grzeczny » ...Kto tu jest niegrzeczny !? Ja nikomu ad personam takich uwag nie
robiłem.
Ergo, stoicie na przegranej pozycji. Bardzo niedobrze się dzieje, jak Marcin uczy
Marcina...Matematyka jest kwestią faktów.A próba zmiany tematu dyskusji z powodu braku
argumentów merytorycznych jest prymitywnym chwytem erystycznym...
30 sie 00:28
b.: Ponieważ strona jest przeznaczona przede wszystkim dla licealistów (choć jest też trochę
gimnazjalistów i studentów), więc pomagający zwykle zakładają, że jeśli nie napisano inaczej,
chodzi tylko o rozwiązania rzeczywiste.
Do pytającego należy takie sformułowanie zadania, żeby nie było wątpliwości, o co chodzi.
Ty tego nie zrobiłeś. A z Twoich dalszych odpowiedzi widać, że nie zrobiłeś tego celowo.
No to kto tu jest niegrzeczny?
30 sie 09:35
Mateusz:
zdeterminowany jesteś niegrzeczny a do tego aroganckim cwaniakiem który chce się popisać a nie
masz tak naprawde czym jajcarzy tutaj nie potrzeba bo forum nie jest od tego.
30 sie 09:47
Mateusz: Tak poza tym jeszcze napisano tobie ze rownanie sinx=2 nie ma rozwiązań w <−1;1> na co potem
odpowiedziałes ze chyba nie macie racji czyli wniosek ze nie masz podstawowej wiedzy jest jak
najbardziej właściwy.
30 sie 11:47