Granice
Artur: Obliczam korzystając z twierdzenia o arytmetyce granic
| | 2n4 − 3n3 − 2n3 − 1 | | −2 | |
lim x→∞= |
| = |
| |
| | 11 − 3n4 | | 3 | |
Czy może mi ktoś powiedzieć czy to jest dobrze zrobione ?
29 sie 17:57
Aga1.: dobrze .
29 sie 17:59
Artur: Dzieki a jeszcze ten przykład ?
| | 2− 2n + 2 * 4n | |
lim x→∞= |
| = |
| | 5* 2n + 4n | |
Mogę zrobić tak że dam przed nawias 4
n na górze i na dole i wszystko przez to podzielę ?
Wyszło mi 2
29 sie 18:19
Krzysiek: dobrze,tylko nie x→∞ tylko n→∞
29 sie 18:22
Artur: no to dobrze ok dzięki
29 sie 18:30