procent skladany
zadanie: Posiadamy 10 000 zl i chcemy miec za dwa lata co najmniej 11 000 zl. Na jaki (minimalny) staly
roczny procent musimy zlozyc nasz kapital do banku, przy oprocentowaniu wg reguly procentu
skladanego?
28 sie 14:10
28 sie 14:13
zadanie: no ja wiem jaki jest wzor ale nie umiem go wykorzystac
28 sie 14:18
Saizou : ze wzoru na procent składowy
K
k=11 000
K
p=10 000
n=2
p=?
Oblicz "p"
28 sie 14:28
zadanie: no wlasnie nie umiem
28 sie 14:40
Saizou : | | p | |
11000=10000(1+ |
| )2 /:10 000
|
| | 100 | |
dokończ
28 sie 14:42