oblicz
ołówek: | | 311+274 | |
dane sa liczby x= |
| i y=√√4√81 + √25√16 + 3√√64. Porownaj |
| | 4*94 | |
liczby 2x
−1 i y
−2
z tym ze nie tam pierwiastek razy pierwiastek tylko jest pierwiastek pod pierwiastkiem
doszedlem do czegos takiego :
nie ma tam 311 tylko 3
11 i 27
4
mam nadzieje ze mnie zrozumieliscie
28 sie 12:08
Maslanek: | | 4*38 | | 4 | | 2 | |
2x−1=2* |
| = 2* |
| = |
| |
| | 38(33+34) | | 27+81 | | 27 | |
28 sie 12:17
Maslanek: Tą drugą cześć opisz jakoś bardziej zrozumiale
28 sie 12:18
ołówek: chodzilo mi o to ze pod pierwiastkiem w mianowniku sa potegi

juz rozumiesz?
dobrze obliczylem y?
28 sie 12:25
Eta:
x=27 y=
√18
| | 2 | | 4 | | 1 | | 3 | |
2x−1= |
| = |
| y−2= |
| = |
| |
| | 27 | | 54 | | 18 | | 54 | |
podaj odp
28 sie 12:27
Maslanek: Pod pierwiastkiem nie ma mianowników...
28 sie 12:28
Maslanek: Ale dalej nie kumam y.

Jak to ma wyglądac?
28 sie 12:29
Maslanek: To jest:
y=√2*9+5*4+2 = √18+20+2 = √40?
28 sie 12:30
ołówek: odpowiedz to 2x−1>y−2
28 sie 12:32
Eta:

tak to odczytałam .... ?
28 sie 12:33
Maslanek: Dobra

Teraz kumam

y=
√√4*9+√25*4+6√64 =
√6+10+2=
√18.
Masakra xD
28 sie 12:34
Eta:
y=√6+10+2= ........
28 sie 12:34
ołówek: dobra juz nie bede tlumaczyl, po prostu zle zaczalem bo od razu podstawilem
mam jeszcze jedno pytanko −(√2)3 to ile to jest i jak to rozpisac
28 sie 12:34
Maslanek: −2√2
28 sie 12:35
Eta:
..= −(√2*√2*√2)= − 2√2
28 sie 12:36
ołówek: dzieki
28 sie 12:42
ołówek: | | 3 | | 4 | |
a co zrobic z |
| * √ |
| ? po prostu wymnozyc licznik razy licznik itd..? |
| | 4 | | 3 | |
28 sie 12:55
28 sie 13:09
patryś:

Δ≤
∞Δδγβαα≤≥⊂⊂∫←→∑∑≈≠↗
19 paź 17:22
patryś:
19 paź 17:24