matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
kiszka:
chcialabym aby ktos pomogl mi rozwiazac, wytlumaczyc jak sie wylicza poszczegolne pochodne
z gory bede ogromnie wdzieczna...
12
b)f(x)=2x
3
+7
√
x
−
x
2
f)f(x)=tg
2
x+
√
cosx
5
g)f(x)=
3
√
x
+
+x
7
/
2
13x
3
h)f(x)=
√
sinx+7
x
i)f(x)=ctg(x
5
+
√
x
) j) f(x) = ln(ln x) l)f(x)=2
x+3x
2
−
√
x
2
+x+1
27 sie 23:51