Ile różnych wyrazów mających sens lub nie, można otrzymać z wyrazu Warszawa?
dawid320: 24. Ile różnych wyrazów mających sens lub nie, można otrzymać z wyrazu Warszawa?
| 8! | |
| , dobrze? Nie powinienem tego dalej wyliczyć? Jeśli tak, to nie wiem jak. |
| 12 | |
27 sie 21:18
Eta:
| 8! | | 3!*4*5*6*7*8 | |
| = |
| = 2*5*6*7*8=......... |
| 2!*3! | | 2*3! | |
27 sie 21:20
Saizou : | 8! | | 8*7*6*5*4*3*2*1 | |
| = |
| =8*7*6*5*2*1 |
| 12 | | 4*3 | |
27 sie 21:23
Eta:
27 sie 21:26
dawid320: Nie rozumiem.
| 8! | | 1*2*3*4*5*6*7*8 | |
| = |
| |
| 2!*3! | | 1*2*1*2*3 | |
Czyli 2! z dolu skrociles z gorą 1*2, a potem zostało 3!u gory i na dole, tez skrociles , ale 4
jest, kompletnie nic nie ogarniam, albo jestem juz tak zmeczony, albo to jest proste a ja nie
kumaty.
27 sie 21:27
dawid320: a teraz juz wiem wszystkko
27 sie 21:28
dawid320: dziękuje
27 sie 21:28