| 2 | 3 | 1 | 4 | ||||
do potegi (x−1) * | do potegi | = | |||||
| 3 | 2 | x | 9 |
| 2 | 3 | |||
( | )−1= | |||
| 3 | 2 |
| 2 | 4 | |||
( | )2= | |||
| 3 | 9 |
| 2 | 2 | 2 | ||||
( | ){x−1)*( | )−1/x= ( | )2 | |||
| 3 | 3 | 3 |
| 1 | ||
x−1− | = 2 /*x | |
| x |
| 2 | 2 | 1 | 2 | |||||
wiec robilam tak | do potegi x−1 * | do potegi − | = | 2 | ||||
| 3 | 3 | x | 3 |
dziekuje za podpowiedz
*
| 2 | 3 | 1 | 2 | |||||
( | )(x−1)*( | ) | = ( | )2 | ||||
| 3 | 2 | x | 3 |
| 2 | 2 | 1 | 2 | |||||
( | )(x−1)*( | )− | = ( | )2 | ||||
| 3 | 3 | x | 3 |
| 2 | 1 | 2 | ||||
( | )(x−1)− | = | 2 | |||
| 3 | x | 3 |
| 1 | ||
(x−1)− | = 2; x≠0 | |
| x |