logarytmy ;/
evee: wytlumaczy mi ktos jak zrobic ten logarytm ?
log o podstawie 3√3 z 4* log6427
27 sie 17:27
evee: kompletnie nie wiem jak sprowadzac do wspolnej podstawy
27 sie 17:29
Mila:
log√3 (4log6427 tak ma być?
27 sie 17:52
Eta:
| | log34 | | log34 | | log34 | |
log3√34= |
| = |
| = |
| = 3log34 |
| | log33√3 | | log331/3 | | | |
| | log327 | | 3 | | 1 | |
log6427= |
| = |
| = |
| |
| | log364 | | 3log34 | | log34 | |
| | 1 | |
i otrzymujesz: log3√34*log6427= 3*log34* |
| = 3 |
| | log34 | |
27 sie 18:00
Mila: Witaj, Eto, ja źle odczytałam.
27 sie 18:02
evee: log ktory ma podtsawe 3√3 , b=4 * log6427
27 sie 18:02
evee: juz zrozumialam

dziekuje baaardzo

!

*
27 sie 18:03
Eta:
Na zdrowie
27 sie 18:08
Eta:
Witaj
Mila
27 sie 18:09