matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
ołówek:
Punkty: A, B, C, D naleza do wykresu funkcji f. Oblicz a, b, c i d.
2
f(x)=
, A(a,8), B(1,b), C(
√
2
,c), D(3
√
2
,d)
x
2
27 sie 14:09
loitzl9006:
2
2
8=
⇒ a
2
=
= ...(uwaga dwa rozwiązania)
a
2
8
2
b=
⇒ b=...
1
2
2
c=
⇒ c=...
(
√
2
)
2
2
d=
⇒ d=...
(3
√
2
)
2
27 sie 14:26