matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica
Stranger:
1
1
1
1
Dowiesc ze lim(
+
+
+,,,+
)=1
√
n
2
+1
√
n
2
+2
√
n
2
+3
√
n
2
+n
przy n→
∞
26 sie 22:18
Artur z miasta Neptuna:
z tw. o trzech ciągach
n
1
1
1
1
=
+ ... +
≥
+ ... +
≥
√
n
2
+1
√
n
2
+1
√
n
2
+1
√
n
2
+1
√
n
2
+n
1
1
n
≥
+ ... +
=
√
n
2
+n
√
n
2
+n
√
n
2
+n
26 sie 22:23