jaka liczba jest miejscem zerowym funkcji
lala: f(x)=−4+5
26 sie 18:59
ICSP: żadna
26 sie 18:59
Artur z miasta Neptuna:
f(x) = −4+5 = 1

f(x) = 1 ⇔ brak miejsca zerowego ... funkcja stała − 'prosta' y=1
26 sie 19:00
Piotr:
brak msc zerowego
26 sie 19:00
Eta:
| | −b | |
f(x)=ax+b , a≠0 to miejsce zerowe x= |
| |
| | a | |
| | −5 | | 1 | |
f(x)= −4x +5 ma miejsce zerowe x= |
| = 1 |
| |
| | −4 | | 4 | |
26 sie 19:08
Artur z miasta Neptuna:
ogolna procedura 'jak wyznaczyć miejsca zerowe funkcji'
zamiast 'y' czy też 'f(x)' WSTAWIASZ 0

i wyznaczasz 'x'
26 sie 19:14