matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz a
Asza:
96 = a
√
3
26 sie 18:04
ICSP:
a = 32
√
3
26 sie 18:04
pigor:
...
a więc , np.
96= a
√
3
⇔ a
√
3
= 96 / *
√
3
⇔ 3a= 3*32
√
3
⇔
a=32
√
3
. ...
26 sie 18:08
Asza:
Dzięki wielkie!
26 sie 23:24