oblicz pola
prof:

takie zadanko dla maturzystow

Przekątne trapezu przecinają sie w punkcie Oblicz pole
trapezu jesli Pabs=49 a pcds=9
4 maj 11:58
Bogdan:
Dzień dobry.
Nie jestem maturzystą, więc nie rozwiązuję tego zadania. Dodam jednak, że to zadanie, i to na
wyrażeniach ogólnych, było już na tym forum rozwiązywane.
Jego treść była taka: Obliczyć pole trapezu ABCD mając dane pola trójkątów: P1 = PABS
oraz P2 = PCDS. Druga część tego zadania dotyczyła obliczenia pola trójkątów: ASD i BSD.
4 maj 12:10
prof: Bogdan no to kaszana hehe
4 maj 12:16
prof: dadam jakieś inne
4 maj 12:16