Dowodzenie
Loka: Dowiesc ze jesli liman=0 i jesli bn jest ograniczony, to limbn=0
Przy n→∞
26 sie 15:52
Loka: up
26 sie 20:22
Artur z miasta Neptuna:
nie bardzo rozumiem
skoro lim a
n = 0 i b
n ograniczony to lim b
n = 0

nie powinno być lim a
nb
n = 0
26 sie 20:26
26 sie 20:29
Artur z miasta Neptuna: jeżeli tak to:
niech:
∀n |bn| < M <− warunek ograniczoności
wtedy
lim anbn < lim an *M oraz lim an *(−M) < lim anbn
z tw. trzech ciągów masz:
0 = −M * 0 ← −M* lim an = lim an *(−M) < lim anbn < lim an *M = M * lim an → M * 0 = 0
czyli lim anbn = 0
c.n.w.
26 sie 20:29
Loka: Krzysiek dzieki, zrobilem identycznie jak tam tylko nie bylem pewny czy jest to dobre
przeprowadzenie dowodu

Tobie Artur tez wielkie dzieki
26 sie 20:38