logarytm
wiech: log(0,2)0,3=log(0,2)0,5−log(0,2)15
problem głownie polega na tym że nie wiem jak odjac 3 logarytmy.
26 sie 14:14
Piotr:
ale co to jest

to nie jest sobie rowne w ogole...
26 sie 14:17
wiech: zamiast = jest minus, pomylka
26 sie 14:17
Eta:
| | b | |
logab −logac= loga ( |
| ) |
| | c | |
26 sie 14:19
Piotr:
no to 0,3:0,5:15= 0,04
log0,20,04=2
26 sie 14:19
pigor: jeśli tam zamiast = jest − , to np.
tak :
| | 0,3 | |
log0,20,3− log0,20,5− log0,215= log0,2 |
| − log0215= |
| | 0,5 | |
| | 3 | | 3 | | 1 | | 1 | |
= log0,2 |
| : 15= log0,2 |
| * |
| = log0,2 |
| = log0,2 0,04= |
| | 5 | | 5 | | 15 | | 25 | |
= log
0,2 (0,2)
2= 2 log
0,2 0,2= 2*1=
2 . ...
26 sie 14:28