matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres funkcji
przemko:
narysuj wykres funkcji a)f(x)=(x−1)(x−5) b)f(x)= −x
2
−5x−4
26 sie 14:05
Piotr:
https://matematykaszkolna.pl/strona/79.html
26 sie 14:09
Saizou :
to nie rysuję zrobię tylko donośniki do wolframu a)
http://www.wolframalpha.com/input/?i=plot+%28x%E2%88%921%29%28x%E2%88%925%29&dataset=
b)
http://www.wolframalpha.com/input/?i=plot%3A%E2%88%92x%5E2%E2%88%925x%E2%88%924
26 sie 14:18