matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
przemko:
dane są wielomiany p(x)=2x
2
−3x−5 q(x)=x
3
−5x
2
−2x−5 h(x)=2−3x wykonaj działania: a)q(x)−[p(x)−2h(x)] b)p(x)*h(x)−3q(x) c)[h(x)
2
]−q(x)
26 sie 13:55
Piotr:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1434.html
26 sie 13:59