matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbiór wartości
ktos:
zbiór wartości 2
x
2
+1
26 sie 10:19
jula:
x²+1≥1 (bo x²≥0) Podstawa funkcji potegowej a=2>0 ⇒funkcja f(x) jest scisle rosnaca. Najmniejsza wartosc funkcji f(0)=2 Zbior wartosc funkcji f: Y=<2,+
∞
)
26 sie 10:23