?
Patryk: jak naszkicwoać f(x)=|x2−4|−2x
25 sie 17:56
Basia:
rozpatrzyć w przedziałach:
1. (−∞;−2>∪<2;+∞) tutaj x2−4 ≥ 0 i dostajesz f(x) = x2 − 2x − 4
2. (−2;2) tutaj x2−4 < 0 i dostajesz f(x) = −x2 − 2x + 4
25 sie 17:59
Patryk: dzięki, myślałem ,ze to bardziej skomplikowane
25 sie 18:09
Patryk:

a takie |2
x−4|+1
1.<2;
∞) 2
x−4≥0 i mam 2
x−3
2.(
∞;2) 2
x−4<0 i mam −2
x+5
jest ok
25 sie 20:36
Patryk: ?
25 sie 20:36
Saizou : to np.
1o narysuj wykres funkcji 2x
2o przesuń go o 4 jednostki w dół
3o nałóż wartość bezwzględną
4o przesuń o 1 jednostkę w górę
25 sie 20:48
Mila: W kółeczku czerwony kolor.
25 sie 20:52
Saizou :

ostatecznie
25 sie 21:00