ciągi
majlena: wiedzac,ze liczby: −3,9 są dwoma kolejnymi wyrazami ciągu arytmetycznego,podaj następne dwa
prosze o pilne rozwiązanie,potrzebne do poprawki
25 sie 15:39
tech: wystarczy, że obliczysz resztę, wtedy bez problemu wyliczysz a
3, a następnie a
4
25 sie 15:43
Mila: ak=−3,
ak+1=9
r=9−(−3)=9+3=12
różnica tego ciągu arytmetycznego
Następne wyrazy: 21, 33,45,
25 sie 15:43
Artur z miasta Neptuna:
a2 = 9
a1 = −3
a2 − a1 = r
a3 = a2 + r = a1 + 2r
a4 = a3 + r = a2 + 2r = a1 + 3r
dokończ
25 sie 15:44
Artur z miasta Neptuna:
a2 = 9
a1 = −3
a2 − a1 = r
a3 = a2 + r = a1 + 2r
a4 = a3 + r = a2 + 2r = a1 + 3r
dokończ
25 sie 15:44
Eta:
r= 12
−3,9,21, 33, 45, 57, 69, 81,....
26 sie 14:32