usun
Jula: | | √3+1 | |
usuń pierwiastek z mianownika 1. |
| = |
| | 2−√3 | |
25 sie 15:30
Jula: pomoże ktos?
25 sie 15:38
25 sie 15:38
Mila: | √3+1 | | √3+1 | | 2+√3 | |
| = |
| * |
| = |
| 2−√3 | | 2−√3 | | 2+√3 | |
| | 2√3+3+2+√3 | | 3√3+5 | |
= |
| = |
| =3√3+5 |
| | 22−(√3)2 | | 4−3 | |
Drugi przykład zrób tak samo, sprawdzę Ci wynik.
25 sie 15:56
Jula: | √3+2 | | √3+2 | | 2+√3 | | 3+2√3+2√3+2 | |
| = |
| * |
| = |
| =5+4√3 |
| 2−√3 | | 2−√3 | | 2+√3 | | 1 | |
25 sie 16:33
Piotr:
masz blad w liczniku. zauwaz, ze to wzor skroconego mnozenie (a+b)2
czyli powinno wyjsc 3+4√3+4= 4√3+7
25 sie 17:40