matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna, różniczka
malina:
jak zrobić pochodną z tego: f(x,y) =
x−y
x+y
pochodna po x i po y
25 sie 15:18
Artur z miasta Neptuna:
1*(x+y) − (x−y)*1
f'
x
=
(x+y)
2
−1*(x+y) − (x−y)*1
f'
y
=
(x+y)
2
25 sie 15:52