matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria analityczna
Mateusz:
Wyznaczyć odległość m między prostymi: l
1
:(x−1)/2=y/1=(z+3)/−1, l
2
: x=2t, y=t, z=−t Potrafibym sam obliczyć, ale problem polega na tym, że wktor r
1
=r
2
=[2,1,−1] i to mi w macierzy da 0 i mam problem
3 maj 23:31