matematykaszkolna.pl
informatyka asdf: XAMPP Witam, miał już ktoś z Was problem z włączeniem tego programu? MySQL działa normalnie, ale apache nie chce się odpalić. Czytałem już o zajętym porcie: 80. Wyłączyłem wszystkie procesy zajmujące ten port, ale to nic nie dało...Dodam, że na komputerze mam zainstalowane dwa Windowsy (7) (ale to chyba nie jest problemem) P.S Wiem, że to forum matematyczne, ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi
24 sie 21:12
Jakub: Może spróbuje jeszcze na próbę wyłączyć firewall'a w Windowsie. Liczba zainstalowanych Windowsów nie powinna mieć znaczenia. Jak rozumiem masz dwie partycje i na każdej Windowsa. Jednak uruchomiony jest w danym momencie tylko jeden.
25 sie 00:18
asdf: Zaporę firewall mam wyłączoną. Windowsy mam zainstalowane na dwóch partycjach podstawowych (C: oraz Demotka. XAMPPa mam zainstalowanego na G: oraz I: Próbowałem zainstalować kolejnego XAMPP (na dysku Gemotka, ale i to nie pomogło..Chciałbym uniknąć takiej sytuacji, że muszę odinstalować XAMPPa z dysku I: W ostateczności najwyżej. Najdziwniejsze jest to, że ten problem pojawił się po zainstalowaniu drugiego Windowsa (którego zawartość nie jest moją własną, a nie chce nikomu nic usuwać)
25 sie 00:44
___std__call___: IMO za dużo tych XAMPP−ów. Odinstaluj wszystkie, następnie zainstaluj jednego. XAMPP jest na tyle u−f, że nie często są z nim problemy emotka.
25 sie 09:20
asdf: Chyba tylko to mi zostało...Będzie troche zabawy z MySQL, ale chyba tylko to mi zostało
25 sie 20:07
asdf: Dzięki, pozdrawiam
25 sie 20:07
___std__call___: Zasadniczo należy jeden program instalować w ramach jednego systemu tylko na jeden partycji − praktyka pokazuje, że niestosowanie tej zasady prowadzi do dziwnych niezdefiniowanych zachowań. XAMPP jest bardzo user−f gdy się z nim pracuje tak jak powinno emotka.
25 sie 22:02
Trivial: A więc to miałeś na myśli przez wcześniejsze u−f... Zastanawiałem się co to oznacza. emotka
25 sie 22:24
asdf: Żeby to głupio nie zabrzmiało (nie chcę się wymądrzać − to ja szukam problemu, a Wy nie macie przed swoimi oczyma mojego PC) Jak wspomniałem wyżej: ten problem się pojawił się po zainstalowaniu drugiego Windowsa, a nie po zainstalowaniu drugiego programu. Dzięki za propozycje, będę mieć trochę czasu to postaram się to naprawić emotka Dzięki raz jeszcze, pozdrawiam emotka
25 sie 22:47
___std__call___: Trivial − u−f − user−friendly emotka. Jeśli drugi system operacyjny jest na osobnej partycji wówczas nie powinien mieć wpływu na działanie innych systemów. Możliwe jest bardziej, że po prostu pojawienie się problemu zbiegło się z instalacją drugiego systemu.
25 sie 23:05
jok: Też tak sądzę, zainstalowany jest na dwóch partycjach podstawowych (nie rozszerzonych, nie logicznych − tylko podstawowych!), ale jak się wali to wszystko po kolei...Live security premium...kojarzysz? Problem łatwy do rozwiązania, ale w tym przypadku "lepsze nic niż ryc"
25 sie 23:11
asdf: jok − nick mojego brata, przepraszam za pomyłkę, ale wbiłem mu na laptopa...
25 sie 23:11