matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wYZNACZ MACIERZ x
ewelekx:
Rozwiąż równanie macierzowe 1 −1 2 0 −1 2 −1 0 + 2 2 *X = 2 0
24 sie 15:18
a:
2 0 x1 x2 −2 3 2 2 *x3 x4= 3 0 2x1+0x3=−2 => x1=−1
3
2x2+0x4=3 => x2=
2
5
2x1+2x3=3 => x3=
2
3
2x2+2x4=0 => x4=−
2
24 sie 17:19