pary
szklanka: Znajdź wszystkie pary(p,q) liczb pierwszych, dla ktorych liczby 7p+q i pq+11 sa pierwsze.
w odpowiedziach są pary(2,3)(3,2) , no ale gdy podstawie np. p=5,q=6 , to z tej pary także
otrzymam liczby pierwsze
24 sie 15:16
Timmy: od kiedy 6 jest liczbą pierwsza?
24 sie 15:18
szklanka: sory mój błąd
24 sie 15:19
Piotr:
dla p=5,q=6
7*5+6=41 to nie jest liczba pierwsza
24 sie 15:19
Piotr:
sorry 6 nie jest pierwsze
24 sie 15:20
24 sie 15:21
szklanka: 41 jest pierwsza,
24 sie 15:21
Piotr:
juz sie poprawilem ,nie ? zamotalem sie z 49 po prostu i nie doczytalem zadania.
24 sie 15:22