zbiory
klik: Wypisz wszystkie podzbiory zbioru C={a,{b,c},d}
23 sie 17:13
Mateusz: Na pewno tak wygląda ten zbiór
23 sie 17:18
Mateusz:
jesli jest tak C={a,b,c,d} no to mamy {a}, {b} {c} {d}{a,b}, {a,c} {b,c} {a,d} {b,d} {c,d}
{a,b,c,d}− bo zbiór jest swoim podzbiorem
23 sie 17:21
klik: niestety wyglada tak jak napisane
23 sie 17:24
Jack:
2C={∅,{a},{{b,c}},{d},{a,{b,c}},{a,d},{{b,c},d},{a,{b,c},d} }
23 sie 17:30
Bogdan:
a przy okazji − liczba wszystkich podzbiorów zbioru n−elementowego jest równa 2n
23 sie 17:34