Wynik działań przestaw w postaci jednej potęgi
Eliza:
23 sie 14:20
Artur_z_miasta_Neptuna:
analogicznie do porzednich zadań ... czym że jest a
1/3
23 sie 14:21
Eliza: tam jest 4 do potęgi 1/3 .
23 sie 14:25
Artur_z_miasta_Neptuna:
a
√32 to ile jest

4
1/3 = (2
2)
1/3 = 2
2/3
√32 = 32
1/2 = (2
5)
1/2 = 2
5/2
2
5/2 * 2
2/3 = 2
5/2 + 2/3 =
23 sie 14:26
Eliza: √32 to 4√2
23 sie 14:29
Artur_z_miasta_Neptuna:
zamieniaj wszystko na POTĘGI o wykładniku jak najniższym czyli w tym przypadku o wykladniku 2
23 sie 14:32