Zagadki
tim:
Zagadki na rozluźnienie! 
1. Klara i Basia miały uwiązać kozę na zewnątrz płotu odgradzającego warzywnik pastwiska.
Warzywnik ma wymiary 4m x 7m, a sznurek ma długość 4m. Klara chce przywiązać kozę w punkcie K,
a Basia w punkcie B (bez aluzji

. Która propozycja dla kozy jest lepsza?

2. To samo zadanie, jednakże wewnątrz warzywnika

.
3. Na zegarze elektronicznym widać cztery cyfry, które ukazują się (właśnie te) nie tylko o tej
porze. Ile czasu temu te cztery cyfry były widziane razem po raz ostatni. (godz. 11.10)
4. Na lekcji j. polskiego nauczyciela zadała uczniom przeczytanie książki, która ma 70 stron. W
niedzielę wieczorem Bogdan spotyka swoją nauczycielkę, a ona pyta go, ile stron już
przeczytał. "Och", odpowiada Bgdan. "Już prawie skończyłem. Doszedłem do strony 51. Książka
leży u mnie na biurko otwarta na stronach 51 i 52." Co zdradziło Rafała, że nie jest to
prawda?
5. Która z liczb nie pasuje do pozostałych? I dlaczego.
27, 57, 78, 43, 9, 18, 69
6. Dziesięć dziewczynek zaprasza się nawzajem na urodziny. Jak często każda z nich zostaje
zaproszona w ciągu jednego roku na urodziny?
7. Moja talia kart ma 52 karty, ale kilku kart brakuje.
a. Jeżeli rozdam te karty sześciu osobom po równo, zostaną mi jeszcze trzy.
b. Jeśli rozdam je równo czterem osobom, zostanie mi jedna karta.
c. A jeśli rozdam je siedmiu osobom, zostaną mi trzy karty.
Ile kart brakuje w talii?
8. Kolejka jeździ wciąż od stacji Na wzgórzu do stacji Stare miasto w tę i z powrotem. Między
tymi końcowymi stacjami jest 9 przystanków. Na każdy z nich − a więc również na końcowych
stacjach − kolejka zatrzymuje się na minutę. Od jednego przystanku do drugiego jedzie 3
minuty. O 6 rano wyjeżdża ze stacji Na wzgórzu w kirunku Starego miasta. Gdzie jest o godzinie
7.27?
9. Ile to jest "zero przecinek piąta część" z 50?
10. Mama napełnia małą wannę dziesięcioma litrami wody o temp. 60
O. Ile litrów zimnej wody
musi ona dolać do wanny, aby woda do kąpieli miała 30
o.
11. Nina otrzymała na swoje jedenaste urodziny młodego psa. Również rok i dwa lata później
dostała na urodziny następne szczeniaki. W tym roku skończyła ona tyle lat, il mają wszystkie
jej chomiki razem. (Wiek chomika to czas ile jest u niej w domu

). Ile lat ma Nina teraz?
Narazie tyle
3 maj 19:56
bumblebee: ad. 4 wspomniane strony sa jedną kartką, tzn 52 jest na odwrocie 51
3 maj 19:58
bumblebee: 9. 0,250
3 maj 20:00
tim:

Potrzebna odpowiedź i pełne rozwiązanie. Te wyżej poziom − łatwy.
POZIOM ŚREDNI
12. Na 4 piętrze jest 9 pomieszczeń (rysunek). W tych pomieszczeniach trzeba umieścić drzwi w
taki sposób, aby z każdego pomieszczenia pracownik mógł dojść do innego. Nie można wybudować
więcej drzwi niż jest to potrzebne. Ile jest potrzebnych drzwi?
13. Narysuj figurę która: składa się z pięciu prostych kresek, gdzie na każdej z nich znajdują
się cztery punkty, zaś wszystkich punktów jest 10

14. Mamy liczbę 15051 . Od przodu i od tyłu czyta się tak samo. Jaka jest najbliższa liczbie
15051 liczba spełniająca ten sam warunek

.
15. Za rok będę miała 18lat, ale wczoraj miałam 16lat. Jak to możliwe?
16. Na farmie jest 111 dalmatyńczyków. 60 ma plamkę na lewym uchu, 24 − na prawym, a 28 ma
białe uszy, Ile dalmatyńczyków ma plamkę na lewym i prawym uchu
3 maj 20:04
tim: 4. jest ok
9. jest źle
3 maj 20:05
Bogdan:
Skoro zadanie dotyczy kogoś z moim imieniem, to nie wypada nie ustosunkować się
do niego. Strony w książkach są numerowane w ten sposób, że otwarta książka ma
lewą stronę z liczbą parzystą, a prawą z liczbą nieparzystą. Książka może być np. otwarta
na stronach 50 i 51, 52 i 53, ale nie na stronach 51 i 52.
No cóż tim, mnie też zdarzyło się kiedyś okłamać moją nauczycielkę.
3 maj 20:06
♊:

ad 1
B Koza ma 1,5 razy więcej miejsca
ad 2
K − Koza ma 2 razy więcej miejsca
ad 3
9 minut wcześniej o 11:01
ad 5
43 bo wszystkie inne są równe 3k, dla k∊ℕ
3 maj 20:07
tim: Poziom EXTRATRUDNY
17. Przez wąski tunel mogą przejść dwie osoby jednocześnie. Przed wejsciem do tunelu stoją:
a. sportowiec (pokonuje tunel w minutę)
b. tata (dwie minuty)
c. babcia (5minut)
d. dziadek (6minut)
Tunel jest ciemny, potrzebna jest w nim latarka. Ponieważ osoby mają tylko jedną latarkę,
trzeba ją za każdym razem zanosić z powrotem do osób, czekających przed wejściem do tunelu.
Jak przeprowadzić osoby w jak najkrótszym czasie (podp. jest to mniej niż 15 minut)

18. Dokończ ciągi liczb:
31 1 28 2 31 3 30

1 1 1 5 3 5 11 11
3 maj 20:09
imię lub nick: w 9) 1?
3 maj 20:10
tim: 1. Przeczytaj dokładnie.
2. − | | −
3. ROZWIĄZANE. | |
4. ROZWIĄZANE. Bogdan oraz bumblebee
5. ROZWIĄZANE. | |
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
3 maj 20:11
tim: 9. Nie.
9.
PODPOWIEDŹ − Zapiszcie w postaci ułamków
3 maj 20:12
♊: najpierw idą
a i b, (2 minuty)
b wraca (2 minuty)
idą c i d (6 minut)
a wraca (1 minuta)
a i b, (2 minuty)
2+2+6+1+2 = 13 minut.
Co do 12. − pięc par drzwi jest wymaganych, zaraz narysuję przykład
3 maj 20:12
Klara:
To powiedziała w
Nowy Rok czyli
01.01
Ja też tak mogę powiedzieć .... bo mam urodziny
01.01
tylko ...... hmmmmm .... lata nie te

3 maj 20:13
tim: 17. Nie spodziewałem się tak szybko

Gratuluję

1.
2.
3. ROZWIĄZANE. | |
4. ROZWIĄZANE. Bogdan oraz bumblebee
5. ROZWIĄZANE. | |
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17. ROZWIĄZANE. | |
18.
3 maj 20:14
♊:

A ja wiem jak 9 zrobić, ale jak się oni już męczą to dam im szansę ;
)
3 maj 20:15
tim: Klaro... Dobrze kombinujesz, ale nie musi być to Nowy Rok

PS. U mnie w klasie mają 3 osoby w nowy rok
3 maj 20:15
Squall: ad. 16
1
3 maj 20:15
♊: 17 ma jeszcze jedno rozwiązanie − po prostu wszędzia za a wpisuje się b i na odwrót ;P
3 maj 20:16
tim: | |
Zrozumiałeś dobrze polecenie? Z każdego pomieszczenia do każdego innego
3 maj 20:16
Bogdan:

Warunki zadania o drzwiach nie zabraniają umieścić w miejscach, które zaznaczyłem
pustymi kółeczkami drzwi obrotowych, wystarczy zamontować czworo takich drzwi.
Gdzieś tu jest korytarz z windą lub klatką schodową.
3 maj 20:16
Klara:
Wiem Tim

..... brałam pod uwagę swoje urodziny
3 maj 20:18
tim: 16 − zaliczone

.
1.
2.
3. ROZWIĄZANE. | |
4. ROZWIĄZANE. Bogdan oraz bumblebee
5. ROZWIĄZANE. | |
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16. ROZWIĄZANE. Squall.
17. ROZWIĄZANE DWA RAZY. | |
18.
3 maj 20:18
♊: tim − to powinno być chyba do kazdego sąsiadującego bo inaczej nie można się dostać z lewego
górnego do prawego dolnego ;)
3 maj 20:18
tim: Klara − aaa...

A to co innego. Bogdan, uznajemy, ale czekamy na rozwiązanie DRZWI PROSTYCH
3 maj 20:19
tim: Oj, czytaj. Na czwartym piętrze, to jest rzut z góry
3 maj 20:19
♊: ad 15.
osoba ta miała siedemnastą rocznicę urodzin w ten dziemn, w którym to mówiła, przed tym co
mówiła (na przykład mówiła o 10 rano a o 9 rano się rodziła 17 lat wcześniej)
3 maj 20:20
tim: Świetnie
3 maj 20:20
Squall: ad.7
brakuje 7 kart
3 maj 20:22
tim: 1. 2.
3. ROZWIĄZANE. | |
4. ROZWIĄZANE. Bogdan oraz bumblebee
5. ROZWIĄZANE. | |
6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14.
15. ROZWIĄZANE. Klara oraz | |
16. ROZWIĄZANE. Squall.
17. ROZWIĄZANE DWA RAZY. | |
Co do drzwi, chodzi, żeby nie od A do C bezpośrednio, tylko np. A −−> C przez B
3 maj 20:23
♊:

ad 13. Patrz rysunek
Wszystkie proste przecinają się wzajemnie.
3 maj 20:23
tim: 1. 2. <<<<<<< spróbujcie

3. ROZWIĄZANE. | |
4. ROZWIĄZANE. Bogdan oraz bumblebee
5. ROZWIĄZANE. | |
6.
7. ROZWIĄZANE. Squall
8. 9. 10. 11. 12. 13. 14.
15. ROZWIĄZANE. Klara oraz | |
16. ROZWIĄZANE. Squall.
17. ROZWIĄZANE DWA RAZY. | |
18.
3 maj 20:24
tim: Uznaję 13
3 maj 20:24
♊: w takim razie
Ad. 12
Najmneijsza ilosć drzwi to 8.
3 maj 20:25
♊: ad 14. 15151
3 maj 20:30
@Basia:
ad.16
jeden bo
111−28=83
60+24=84
84−83=1
ad.18b
11,15
3 maj 20:32
tim: 1. 2. <<<<<<< spróbujcie
3. ROZWIĄZANE. | |
4. ROZWIĄZANE. Bogdan oraz bumblebee
5. ROZWIĄZANE. | |
6.
7. ROZWIĄZANE. Squall
8.
9.
10.
11.
12. ROZWIĄZANE. | |
13. ROZWIĄZANE. | |
14. ROZWIĄZANE. | |
15. ROZWIĄZANE. Klara oraz | |
16. ROZWIĄZANE. Squall.
17. ROZWIĄZANE DWA RAZY. | |
18.
Czekam na następne
3 maj 20:33
tim: 18. Podpowiem − to jest ciąg z przymróżeniem oka
3 maj 20:34
♊: ad 9.
Ad 10. − jaką temperaturę ma zimna woda ?
3 maj 20:38
Squall: ad.6
9 razy
3 maj 20:41
♊: Ad 11. czy psy i chomiki to to samo ?
Tam się na pewno zgadza ? Bo mi 1 rok ucieka ? Nie powinna dostać szczeniaka rok wcześniej ?
3 maj 20:42
tim: ad. 10.
Przyjmujemy 4℃

ad. 9. Źle

Pomyśl 0, 1/5

ad. 6. Świetnie
3 maj 20:43
@Basia:
ad2.
Pb = πr24 = 16π4 = 4π
Pk = 2*2√3 + πr26 = 4√3+16π6
przypuśćmy, że
4π<4√3 + 16π6
24π<24√3+16π
8π<24√3
π<3√3
i tak właśnie jest czyli
Pk >Pb
3 maj 20:43
tim: ad. 11.
Tak

Jak miała 11 − dostała I.
12 − drugi
13 − trzeci
3 maj 20:45
♊: Ad 8. Kolejka wjeżdża na 3ci przystanek licząc od "Na wzgórzu"
3 maj 20:45
tim: @Basiu dobrze, proszę o ilustrację
3 maj 20:46
Squall: ad. 9
10?
3 maj 20:47
tim: ad. 9.
ZERO PRZECINEK PIĄTA CZĘŚĆ Z 50

− MYŚLEĆ DALEJ
ad. 8
Gratuluję
3 maj 20:48
tim: 1.
2. ROZWIĄZANE. @Basia − brakuje ilustracji

3. ROZWIĄZANE. | |
4. ROZWIĄZANE. Bogdan oraz bumblebee
5. ROZWIĄZANE. | |
6. ROZWIĄZANE. Squall
7. ROZWIĄZANE. Squall
8. ROZWIĄZANE. | |
9.
10.
11.
12. ROZWIĄZANE. | |
13. ROZWIĄZANE. | |
14. ROZWIĄZANE. | |
15. ROZWIĄZANE. Klara oraz | |
16. ROZWIĄZANE. Squall.
17. ROZWIĄZANE DWA RAZY. | |
18.
3 maj 20:50
Klara: Ad1/
Basi propozycja korzystniejsza

:
34powierzchni koła o promieniu r = 4m
Klary ....

niestety tylko
12 powierzchni koła o promieniu r= 4m
3 maj 20:50
tim: Ad. 1.
Klaro, powierzchnia Klary jest błędna

. Poproszę o ilustrację.
3 maj 20:51
@Basia: ad1.
Pb = 34*πr2 = 34*16π=12π
Pk = 12πr2 + 2*14*π(r2)2 =
8π+12*4π=10π
czyli Pb>Pk
3 maj 20:53
tim: I teraz Basia pięknie rozwiązała

−− rysunek proszę

ad. 1 − rozwiązane
3 maj 20:53
♊: Ad. 11
Ma 18 lat
(w obliczeniach zrobiłem bład i mi wyszło 15 + 3 = 17

)
3 maj 20:53
♊: Ad. 9 = 0,10 zgadza się ?
3 maj 20:54
Klara: Oooooo sory

Klara o czywiście ma rację

Klary : powierzchnia
12*π*6
2= 18π m
2
Basi: " " "
34*π*4
2= 12π m
2
3 maj 20:55
♊: Errata Ad 9.
10
Myślałem, że źle ten cudzysłów dałeś :P
3 maj 20:56
tim: Ad. 11 − TAK
Ad. 9 − NIE
3 maj 20:57
tim: Klaro... Dalej nie

Narysuj sobie naprawdę
3 maj 20:58
Klara: Oooooooooo. , idę na herbatkę

coś mi się "pokiciało"


( za proste te zadanka Timuś
3 maj 20:58
@Basia:

ilustracja do 1
3 maj 20:59
tim:

Ta

RYSUNEK DO ZAD. 2
3 maj 21:00
tim: Idealnie Basiu!
3 maj 21:00
Klara:
No dobrze, wybacz mi

B: 12π m
2
K: 8π m
2
3 maj 21:01
tim: 1. ROZWIĄZANE. @Basia, Klara
2. ROZWIĄZANE. @Basia, tim
3. ROZWIĄZANE. | |
4. ROZWIĄZANE. Bogdan oraz bumblebee
5. ROZWIĄZANE. | |
6. ROZWIĄZANE. Squall
7. ROZWIĄZANE. Squall
8. ROZWIĄZANE. | |
9.
10.
11. ROZWIĄZANE. | |
12. ROZWIĄZANE. Bogdan, | |
13. ROZWIĄZANE. | |
14. ROZWIĄZANE. | |
15. ROZWIĄZANE. Klara oraz | |
16. ROZWIĄZANE. Squall.
17. ROZWIĄZANE DWA RAZY. | |
18.
3 maj 21:02
tim: Klaro, spójrz na rysunek Basi
3 maj 21:02
3 maj 21:03
♊: Ad 10.
15 litrów
tim
Ad 9. "10" nie jest poprawnie ? (dałem 2gi wynik, ale nie wiem, czy się spostrzegłeś)
3 maj 21:03
tim: Moja trawa, wiec nie żałuję

, a sąsiedzi są miło nastawieni
3 maj 21:03
tim: 10. OK.
9. ANI 0,1 ANI 10
3 maj 21:04
Squall: ad.10
11,53 litra
3 maj 21:04
tim: 10. ZARAZ SPRAWDZĘ PONOWNIE.
3 maj 21:05
♊: Ad 9. 100 !
Tam jest 100 osdstęop wykryknik, a nie sto silnia
3 maj 21:06
Squall: ad.9
25?
3 maj 21:06
tim: 15 litrów jest źle.
11,53 − dla temp. 0
o
3 maj 21:06
@Basia:

ilustracja do 2
3 maj 21:07
3 maj 21:07
@Basia: Co tam jeszcze Timuś zostało ?
3 maj 21:08
Squall: 11,53 dla 4o
3 maj 21:08
3 maj 21:08
tim: Dokładnie

11,53

Teraz tylko 18.
3 maj 21:09
tim: 1. ROZWIĄZANE. @Basia, Klara
2. ROZWIĄZANE. @Basia, tim
3. ROZWIĄZANE. | |
4. ROZWIĄZANE. Bogdan oraz bumblebee
5. ROZWIĄZANE. | |
6. ROZWIĄZANE. Squall
7. ROZWIĄZANE. Squall
8. ROZWIĄZANE. | |
9. ROZWIĄZANE. | | oraz tim

10. ROZWIĄZANE. Squall
11. ROZWIĄZANE. | |
12. ROZWIĄZANE. Bogdan, | |
13. ROZWIĄZANE. | |
14. ROZWIĄZANE. | |
15. ROZWIĄZANE. Klara oraz | |
16. ROZWIĄZANE. Squall.
17. ROZWIĄZANE DWA RAZY. | |
18.
3 maj 21:10
iro: 18.
1 1 1 5 3 5 11 11 53 53
3 maj 21:12
tim: iro − nie pasuje
3 maj 21:12
Squall: Drugi ciąg: 1, 1
Co do pierwszego to nie jestem pewien... 4?
3 maj 21:12
tim: Powtarzam, jest to ciąg z przymróżeniem oka.
W 18a trzeba dwie liczby
3 maj 21:13
iro: 18.
31 1 28 2 31 3 30 4 31
3 maj 21:14
tim: iro.
Świetnie

Są to kolejne miesiące z ilością dni
3 maj 21:15
iro: teraz rozpracowuje jeszcze 18a
3 maj 21:16
@Basia: 18a.
11 15
dobrze czy nie ?
3 maj 21:17
tim: Nie
3 maj 21:18
Bogdan:

Zadanie 10.
600 + Tx = 300 + 30x
x(30 − T) = 300
Bez znajomości temperatury T zimnej wody nie można podać odpowiedzi.
3 maj 21:20
tim: Temperatura została przyjęta 4
OC

[Kilka postów wcześniej]
3 maj 21:20
iro: 1 1 1 5 3 5 11 11 15 21
3 maj 21:21
tim: Nie.
Chcecie podpowiedź do 18?
3 maj 21:22
iro: ja chce
3 maj 21:23
tim: Jak ktoś jeszcze, to podam
3 maj 21:23
3 maj 21:23
@Basia: ja też
3 maj 21:24
Bogdan:
ad 18.
W pierwszym ciągu kolejną liczbą jest 4
3 maj 21:24
tim: Podpowiem.
Pogrupujcie cyfry po dwie
3 maj 21:25
iro: 31,12
3 maj 21:25
tim: iro.. blisko

, ale jeszcze nie
3 maj 21:26
Bogdan:
a w drugim 5
3 maj 21:26
@Basia: A gdzie 15 sierpnia ?
24 12
to są święta
3 maj 21:28
@Basia: sorry 25 12
3 maj 21:28
tim: Basia już prawie

Ah

Nie chodzi o święta

. Świąt by było więcej
3 maj 21:29
3 maj 21:29
Bogdan:
31 1 28 2 31 3 30 4
1 1 1 5 3 5 11 11 5
3 maj 21:31
tim: 1. Ok. Ale chodzi o miesiące.
2. A co z liczbami pomiędzy?
3 maj 21:31
@Basia: No a gdzie 15 08 ? To też święto i handel zabroniony !
3 maj 21:32
3 maj 21:32
tim: Oj tam, tylko najważniejsze
3 maj 21:33
Bogdan:
Liczby pomiędzy nie mają znaczenia, ważne, że pomiędzy jest tyle samo liczb.
3 maj 21:33
iro: chcemy!
3 maj 21:34
3 maj 21:34
tim: To będą gdzieś w tym tygodniu. Podobało się?!
3 maj 21:34
tim: Jeżeli będą chętni to dam

Dobranoc
3 maj 21:36
Squall: Chętni będą

Sam spróbuję coś przygotować pomiędzy maturami
3 maj 21:38
♊: Nie! Ale i tak masz dać następne potem!
3 maj 21:38
tim: PODSUMOWANIE. Punkty podane przy zadaniach.
1. ROZWIĄZANE2. @Basia, Klara
2. ROZWIĄZANE2. @Basia, tim
3. ROZWIĄZANE1. | |
4. ROZWIĄZANE1. Bogdan oraz bumblebee
5. ROZWIĄZANE1. | |
6. ROZWIĄZANE1. Squall
7. ROZWIĄZANE1. Squall
8. ROZWIĄZANE2. | |
9. ROZWIĄZANE3. | | oraz tim
10. ROZWIĄZANE2. Squall oraz Bogdan
11. ROZWIĄZANE2. | |
12. ROZWIĄZANE2. Bogdan, | |
13. ROZWIĄZANE2. | |
14. ROZWIĄZANE1. | |
15. ROZWIĄZANE1. Klara oraz | |
16. ROZWIĄZANE1. Squall.
17. ROZWIĄZANE3 DWA RAZY. | |
18. ROZWIĄZANE3. Bogdan, @Basia, tim, iro
1 | | 1+1+2+3+2+2+2+1+1+3=18
2 Bogdan 3+2+2+1=8
3 @Basia 2 + 2 + 3 = 7
4 Squall 1+2+1+1=5
5 Klara 1 + 2 = 3
5 iro 3
6 bumblebee 1
Gratuluję.
Jeżeli coś się nie zgadza − pisać
3 maj 21:43
♊: eq aequo
2 tim 2 + 3 + 3 = 8
3 maj 21:47
Squall: Na jakiej zasadzie punktujesz?
3 maj 21:49
Squall: Już widzę. Ślepota mi się rzuciła na stare lata
3 maj 21:52
tim: | | Ja się nie liczę

Zadania te są z książki i obok podana jest ilość gwiazdek

. Tyle gwiazdek, tyle punktow jest
4 maj 07:42
daveustro: rozumiem
tim, że jak koło rozwiązania zadania nie ma osoby, to jeszcze nikt nie zrobił

3) 9 minut temu

no chyba nie ma innej opcji
7 maj 16:54
daveustro: 5) 43, bo nie jest podzielne przez 3 xD
7 maj 16:58
♊: daveustro dobrze rozumiesz, ale !
"| |" oznacza mnie ;]
7 maj 16:59
daveustro: aaha

to soryy

kilka dni mnie nie było na forum i nie jestem na czasie

to nie załapałem się na konkurs zagadek

wszystko przez to polski
7 maj 17:01
tim: W weekend obiecuję następne
7 maj 17:15
Squall: byle nie za wcześnie w sobotę, bo nie chciałbym tego przegapić
7 maj 17:19
tim: Wieczorem oczywiście.
7 maj 17:19
tim: Ale będzie inna forma
7 maj 17:21
tim: Żeby więcej osób mogło wziąć udział
7 maj 17:23
tim: A co powiecie na Ligę Zadaniową matematyka.pisz.pl ?
7 maj 17:24
Squall: To znaczy
7 maj 17:25
tim: Do którego tzn?
7 maj 17:26
Squall: do ostatnich trezch
7 maj 17:27
tim: Tzn będą dwa etapy

Quiz.
Ileś pytań zamkniętych wielokrotnego wyboru (odp będą mwysyłane priv na IRC)
Potem zadania otwarte .
Kilkanaście kto pierwszy ten lepszy.
Drugie.
Tzn co jakiś czas takie konkursy i na koniec zsumować

i dyplom itp.
7 maj 17:30
daveustro: nie mam IRC'a

może być gadu?
7 maj 17:33
tim: Jest forumowy IRC

Wchodzisz i piszesz mi na rpiv
7 maj 17:34
daveustro: gdzie jest forumowy IRC

sorry, za niewiedzę, ale ja ostatnio generalnie nie jestem w temacie

(tak jak wyżej moje opóźnione odpowiedzi)
7 maj 17:35
7 maj 17:36
daveustro: aha

często tam ludzie z forum bywają

i te same nicki?
7 maj 17:40
tim: Głównie xpt siedzi

i chyba tylko on
7 maj 17:41
daveustro: tj.? jakiś admin? czy kto?
7 maj 17:44
tim: xpt użytkownik naszego forum znany jako | |
7 maj 17:48
Squall: A kiedy miałaby ruszyć ta liga?
7 maj 17:51
7 maj 17:51
daveustro: aha

a z Waszymi nickami, to się nie idzie połapać...

do teraz nie wiem, czy Klara, czy Eta

to
samo Ty tim, też nie jednym nickiem operujesz, czyż nie?
7 maj 17:52
tim: ja od zawsze jednym, a co?..
7 maj 17:53
Squall: Mimo wszystko proponowałbym, żeby to było w takiej formie jak dotychczas. Wystarczy dać znać na
forum kiedy będą zamieszczone zadanka i po sprawie
7 maj 17:58
7 maj 18:24