Oblicz
Nuna: √3+1*(2+√3)=
23 sie 13:03
Artur_z_miasta_Neptuna:
Nuna −−− wymnóż i dodaj do siebie
23 sie 13:04
Artur_z_miasta_Neptuna:
jeszcze trochę to dasz zadanie
Oblicz:
2+1*(3−1)=
23 sie 13:04
Nuna: Właśnie nie bardzo rozumiem bo ja to chyba źle mnoże czy to wyjdzie 3√3+6?
23 sie 13:06
Nuna: Nie jestem mózgiem matematycznym niestety !
23 sie 13:07
Artur_z_miasta_Neptuna:
√3 + 1*(2+√3) = √3 + 1*2 + 1*√3 = √3 + 2 + √3 = 2√3 + 2
chyba że chodziło Ci o: (√3 + 1)*(2+√3) = 2√3 + √3*√3 + 2 + √3 =
= 3√3 + 3+2 = 3√3 + 5
23 sie 13:09