matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
x
lol:
wysokosc walca jest o 6 dluzsza od promienia podstawy.oblicz objetosc wiedzac ze pole calkowite rowne jest 378 pi
22 sie 18:59
Mila:
V=π*r
2
*H H=r+6 P
c
=2πr
2
+2πrH=378π /:π 2r
2
+2r(r+6)=378 oblicz r i dokończ
22 sie 19:07