matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczcie 2x+3y=5 i x+3y=1
Hanka:
Hej . Za tydzień mam poprawke z matmy i nadal nie ogarniam układy równań . Prosze , pomóżcie
Tu macie przykład : 2x+3y=5 i x+3y=1
22 sie 18:43
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1673.html
22 sie 18:50
konrad:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1673.html
https://matematykaszkolna.pl/strona/1674.html
22 sie 18:50
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1674.html
22 sie 18:50
Eta:
22 sie 18:51
konrad:
hehe
22 sie 18:53
Mila:
2x+3y=5 x+3y=1 /*(−1) 2x+3y=5 −x−3y=−1 dodaję stronami −−−−−−−−−−−−−−−− x=4 podstaw do I rownania i oblicz y
22 sie 19:00