
! 30.08 mam poprawke a zupełnie
sie nie uczyłem.
1) JEZIORO MA POWIERZCHNIĘ 200HA. OBLICZ JAKA JEST POW. TEGO JEZIORA NA MAPIE W SKLAI 1;2000
2) ZWAŻONO 150 LOSOWO WYBRANYCH KOSTEK MASŁA PRODUKOWANEGO PRZEZ PEWIEN ZAKLAD MLECZARSKI
WYNIKI BADAN PRZEDSTAWIONO W TABELI. [MASA KOSTKI MASŁA[DAG] 16DAG − 1KOSTKA 18 − 15 19 − 24
20 − 68 21 − 26 22− 16 OBLICZ SREDNIA ARYTMETYCZNA OKRESL MEDIANE I DOMINANTE ORAZ ODCHYLENIE
STANDARDOWE MASY KOSTKI.
3)OKRESL DZIEDZINE WYRAZENIA WYMIERNEGO A ANSTEPNIE WYKONAJ DZIALANIA I PRZEDSTAW WYNIK W JAK
NAJPROSTSZEJ POSTACI; (X/X+1+2X−12/x2−1) x 4/x−3 − 3/x−2)=
4) DANA jest funkcja f(x) 12x+5 / 3x+4 a) podaj dziedzine b) oblicz miejsce zerowe c) zapisz
rownania asymptot wykresu tej funkcji d) oblicz dla jakiego argumentu funkcja przyjmuje
wartosc 1 i 1/4
5) PRZEKSZTAŁĆ WZOR FUNKCJI Z POSTACI OGOLNEJ DO KANONICZNEJ LUB ODWROTNIE A) F(X) = − 4/X−1/3
PLUS CALY UŁĄMEK 7; B) F(X) 1,5X−9 / X+2
6) ROZWIAZ ROWNANIE I NIEROWNOSC A) 4X−16/4−3X = 0 B) X2−5X−3 / X+7 > −1
| 200*108 | |
=50*102=5000cm2 | |
| 4*106 |