hej
zyzio: hej
wyznaczyc h
22 sie 15:27
22 sie 15:37
konrad: aj, wcisnęło mi się wyślij przez przypadek, zaraz dokończę
22 sie 15:37
konrad:
| 2h | | 2ht | | h2 | |
| =t2− |
| + |
| |*gv2 |
| g | | v | | v2 | |
2hv
2=gt
2v
2−2ghtv+gh
2
gh
2−2ghtv−2hv
2−gt
2v
2=0
gh
2−(2gtv+2v
2)h−gt
2v
2=0
Δ=(2gtv+2v
2)
2−4*gh
2*(−gt
2v
2)
Δ=4g
2t
2v
2+8gtv
3+4v
4+4g
2h
2t
2v
2
√Δ=
√4g2t2v2+8gtv3+4v4+4g2h2t2v2
√Δ=
√4v2(g2t2+2gtv+v2+g2h2t2)
√Δ=2v
√g2t2+2gtv+v2+g2h2t2
1. Δ<0 ⇒ brak rozwiązania
2. Δ=0
h=−(−(2gtv+2v
2))/2g
h=(gtv+v
2)/g
3. Δ>0
h
1=(−(−(2gtv+2v
2))−2v
√g2t2+2gtv+v2+g2h2t2)/2g
h
1=(2gtv+2v
2−2v
√g2t2+2gtv+v2+g2h2t2)/2g
h
1=(gtv+v
2−v
√g2t2+2gtv+v2+g2h2t2)/g
h
2=(−(−(2gtv+2v
2))+2v
√g2t2+2gtv+v2+g2h2t2)/2g
h
2=(2gtv+2v
2+2v
√g2t2+2gtv+v2+g2h2t2)/2g
h
2=(gtv+v
2+v
√g2t2+2gtv+v2+g2h2t2)/g
kosmosy powychodziły

nie wiem czy się gdzieś nie pomyliłem
22 sie 15:57
konrad: fuck! źle deltę policzyłem
22 sie 15:58
jaaaaaa: i tak wielkie dzięki
22 sie 16:01
zyzio: tak , rozjasniło mi sie troche, dziękuje
22 sie 16:02
konrad: właściwie to w tej delcie tylko h2 trzeba wywalić i będzie oki
22 sie 16:07
zyzio: dzięki
22 sie 16:10