matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
zosia:
liczna (−2) jest miejscem zerowym funkcji liniowej f(x)=mx+2. oblicz m
22 sie 13:01
picia:
napisalem juz co masz zrobic
https://matematykaszkolna.pl/forum/152654.html
tylko (−2) a nie 2.
22 sie 13:03
picia:
a w ogole to chodzi Ci chyba o mature poprawkowa, wiec zobacz tu
https://matematykaszkolna.pl/forum/152633.html
22 sie 13:08
jaaaaaa:
f(−2) = 0 więc: m*(−2) + 2 = 0 −2m = −2 /:(−2) m = 1
22 sie 15:51