dobrze?
szklanka: Jaka liczba jest elementem neutralnym mnożenia w zbiorze liczb rzeczywistych a jaka dodawania w
zbiorze liczb rzeczywistych:
Moje odpowiedzi
Mnożenia to będzie −1,1
dodawania 0
22 sie 12:46
anon: Element neutralny: e
Element zbioru rzeczywistego: x
x * e = e * x = x
x * 1 = 1 * x = x
x + 0 = 0 + x = x
x * (−1) = −1 * x != x
więc −1 nie jest elementem neutralym mnożenia
22 sie 13:03
22 sie 13:04
anon: Element zbioru
liczb rzeczywistych: x
22 sie 13:05
szklanka: anon ma rację tylko 1
22 sie 13:08