Pytanie
poprawka: Witajcie mam poprawkę z dwóch przedmiotów w następnym tygodniu. Są to przedmioty, które po
prostu mi nie leżą, miałem korepetycje podczas roku szkolnego, sam starałem się uczyć − nic to
nie dało. Ten pierwszy przedmiot jest cholernie trudny, same pierdoły, obliczenia, trochę
fizyki i matematyki. Drugi przedmiot natomiast to oczywiście matematyka. O ile ten pierwszy
ogarniałem już jakiś czas to matematyce nie poświęciłem sporo czasu poza ogarnięciem
pierwszego działu. Załatwiłem sobie jeszcze po 3 godziny korepetycji jutro i w sobotę. Czy
jest szansa, że dam rady nauczyć się podstaw 4 działów i to zdać siedząc przy tym od jutra do
niedzieli i od rana do wieczora kując? Egzamin mam w poniedziałek. Co prawda ten drugi
przedmiot muszę koniecznie zdać a z matematyki mogę przejść warunkowo jednak nie chcę tak,
wolę mieć spokój.
Ogólnie jestem totalnie załamany, tyle pieniędzy na korepetycje w ciągu roku, tyle cyrków i na
koniec dostałem 1. Dodam, że na pierwszy semestr też miałem 1 ale zaliczyłem to − niestety
egzamin piszę z całego roku. Mimo, że już coś łapałem podczas roku to, nie starczyło to by
mieć średnią z dwóch semestrów pozytywną.
PS.Cz jak zdam ten przedmiot zawodowy a załóżmy, że z matematyki nie zdam to wtedy przechodzę
warunkowo? Bo w statucie szkoły pisze, że mogą mnie promować dalej raz podczas 4 lat nauki z
jedną jedynką do dalszej klasy ale musi to być przedmiot, który będę miał w klasie następnej.
22 sie 00:36
Mila: Domyślam się, że jesteś w technikum. Każda szkoła ma regulamin, powinieneś zapytać wychowawcę
jak formalnie wygląda twoja sytuacja. Jeśli chodzi o szansę zdania, to chyba marnie, trzeba
było w wakacje pouczyć się trochę. Trzy godziny korepetycji,... zacznij robić zadania
codziennie, po kilka godzin, z przerwami.Na forum zawsze ktoś jest, to pomoże.
22 sie 00:55
poprawka: 3 godziny korepetycji w dwa dni więc razem 6. I właśnie chodzi o to czy jak wziąłbym się i
siedział nad zadaniami od rana do wieczora z przerwami... to czy jest szansa, że to zdam? Pan
z korepetycji pod koniec roku mówił, że sobie radzę i sam lecę z zadaniami ale było już za
późno. Ehh mam 5 dni.
22 sie 01:00
poprawka: PS.Poza tym to tak jestem w 1 klasie technikum.
22 sie 01:01
picia:
nie zalamuj sie. wszystko jest mozliwe

jesli w ciagu roku miales systematycznie korepetycje i sie uczyles i nie zaliczyles to cos jest
nie tak. albo jednak sie nie uczyles albo korepetytor slaby.
wada takiego przyswojenia wiedzy jaki teraz chcesz sobie zafundowac jest nawal informacji.
wszystko bedziesz mial w pigulce. musisz byc mega skoncentrowany.
i tak jak
Mila napisala, jak bedziesz cos chcial sie dopytac to pisz na forum.
powodzenia
22 sie 01:14
poprawka: Ok dziękuje wam za odpowiedzi. Od jutra zaczynam na "hardkora". I na pewno skorzystam z pomocy.
22 sie 01:16
+-: Nie wiem czy zdasz, lepiej dla wszystkich jak nie zdasz, matematyka to podstawowy przedmiot w
większości techników, jak będziesz się uczył przedmiotów zawodowych bez matematyki, jaki z
ciebie będzie TECHNIK ? Uczyć trzeba było się w roku szkolnym pewno i we wcześniejszych
klasach to byś nie miał problemów, teraz pożar ,a Ty chcesz zacząć kopać studnię, zamiast
wypocząć przed poprawką.
22 sie 13:26
___std__call___: Nie wiem czy Ty widziałeś program techniku ale mnie rozbawiłeś. Przedmioty zawodowe jeśli
wymagają dodatkowej matematyki to w bardzo ograniczony stopniu. No chyba, że na elektronice
wprowadzą podstawowe działania na liczbach zespolonych (+, *), może ktoś napomknie o
właściwościach liczby e. Technika to szkoły z matematyką P a nie R i patrząc na egzaminy
zawodowe wielu kierunków nie dostrzegam potrzeby doskonałości matematycznej.
Zaprezentuj łaskawie gdzie ta matematyka jest podstawowa w technikum, jakieś zagadnienia z
jakichś wybranych kierunków, które nauczane są zgodnie z odpowiednimi zarządzeniami za pomocą
aparatów matematycznych wykraczających poza podstawę programową.
22 sie 15:24
poprawka: Zdałem

Było naprawdę ciężko ale w 5 dni się ogarnąłem i nauczyłem a trzeba przyznać, że
połowa nie zdała.
27 sie 23:55
Mila: Gratulacje, a teraz weź się do solidnej pracy, abyś nie miał kłopotów w tym roku.
28 sie 15:04
meter: Ja też zdałem poprawkę z matmy w III kl tech. i muszę przyznać że to przede wszystkim dzieki
tej stronie
28 sie 15:57