problem
Emily: mam pytanko odnośnie zadania

,
8x
3 + 6xy
2 + 8y
2,
i dla x =
√5
dla y = −2
√5
czy po podstawieniu ,np. pierwszego wyrażenia 8
√53 − to potęga 3 dotyczy tylko pierwiastka z
pięciu czy ósemki tez ?
21 sie 23:26
Eta:
Tylko pierwiastka
21 sie 23:31
picia:
dotyczy √5
21 sie 23:32
Eta:
2x(4x2+3y2) +8y2 = 2√5( 4*5+3*4*5) +8*4*5= 160√5+160 = 160(√5+1)
21 sie 23:35
Emily: jeju 4 lata przerwy w nauce..... i leżę, ciekawe kiedy zacznę choć kapkę sie unosić

,
dzięki kochane

za pomoc
21 sie 23:52