matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie różniczkowe
Iza:
mam problem z takim równaniem różniczkowym: xy'− 2y − xy ln x = 0 z warunkiem początkowym y (1) = 3
21 sie 19:00
Artur z miasta Neptuna:
xy'=y(2+xlnx)
y'
2+xlnx
=
y
x
1
2
dy = (
+ lnx) dx
y
x
dokończ
21 sie 19:13
Iza:
ok. dzieki
21 sie 21:05