mnożenie potęg
krzysztof: 9−5 x 38 = ?
x − mnożenie
21 sie 15:57
Eta:
(32)−5*38 = 3−10*38 = 3−2= 9−1
21 sie 16:01
Zuzia: (32)(−5) x 38= 3(−10) x 38 = 3(−10+8) = 3(−2) = 19
(−5) i (−10) i (−10 +8) są w potędze
21 sie 16:03
Eta:
Należało zakreślić odp : C)
21 sie 16:03
Zuzia: (32)(−5) x 38= 3(−10) x 38 = 3(−10+8) = 3(−2) = 19
(−5) i (−10) i (−10 +8) są w potędze
21 sie 16:03
domino: | | 1 | |
(32)−5 * 38 = 3−10* 38 = 3−2 = |
| |
| | 9 | |
21 sie 16:03
Eta:
To zad 2. zamknięte z dzisiejszej matury poprawkowej
Proponowane odpowiedzi były:
A/ 3
−4 B/ 3
−9 C/ 9
−1 D/ 9
−9
21 sie 16:06