Prawdopodobieństwo
marta: ze zbiory liczb {1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15} wybieramy losowo jedną liczbę. Niech
liczba p oznacza prawdopodobieństwo liczby podzielnej przez 4. Wówczas
a) p<15 b) p=15 c) p=14 d) p>14
21 sie 14:54
marta: pomóżcie
21 sie 15:04
ock: Ω=15
A= 3
P(A)= 3:15
P(A) = 15
21 sie 15:14
ock: banalne

chcialbym miec takie problemy ^^
21 sie 15:14
Artur z miasta Neptuna:
Marta .. a wiec DWIE odpowiedzi sa prawidlowe
21 sie 16:51
Eta:
| | 1 | | 1 | |
Jakie dwie odpowiedzi? |
| < |
| |
| | 5 | | 4 | |
odp: b)
21 sie 17:00
Artur z miasta Neptuna:
Etus ... a d
21 sie 17:00
Eta:
Co "d" ? ... " do d.... "
21 sie 17:01
Artur z miasta Neptuna:
Aul ... okey ... widzialem tam 1/3 a nie 1/5
21 sie 17:02
Eta:
Zjedz

poprawia widzenie
21 sie 17:03