potrzebna mi szybka pomoc
Pati: hej ma pytanie co w takim wypadku się dodaje liczbę czy potęgę
5100 + 5100 + 5100
20 sie 21:38
ICSP: a
x + x + x = ?
20 sie 21:40
Pati: co

x
3 a co ma piernik do wiatraka
20 sie 21:46
ICSP: x + x + x = x
3 
no chyba nie
20 sie 21:47
20 sie 21:47
Pati: prosze pomóżcie jutro mam zdawke
20 sie 21:48
Pati: 3x
20 sie 21:48
picia:
3x+5x+7x ile to?
20 sie 21:49
Pati: 15x
20 sie 21:49
picia:
dobrze, teraz zrob tamto
20 sie 21:49
Pati: czyli będzie 25 100
20 sie 21:49
asdf: P.S Piernik do wiatraka ma tyle samo liter...
20 sie 21:50
Pati: hehe śmieszne
20 sie 21:50
picia:
20 sie 21:51
asdf: ja bym to zostawił tak:
3 * 5100
20 sie 21:51
picia:
a co jeszcze chciales zrobic?
20 sie 21:52
asdf: nie wiem, taki dobry to ja nie jestem
20 sie 21:53
Eta:

+

+

= 3*

to 5
100+5
100+5
100= 3*5
100
20 sie 21:54
tomek: i to wcale nie jest 15100, bo najpierw podnosi się do potęgi/pierwiastkuje, później
mnoży/dzieli, a na końcu dodaje/odejmuje
20 sie 21:56
picia:
no w sumie...racja
20 sie 21:58
Saizou : 5100+5100+5100=5100(1+1+1)=5100*3
20 sie 22:12