matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sumka
stol:
Zapisz bez użycia symbolu ∑ sumę
n
1
1
1
∑ k * h(k), gdzie h(k) = 1+
+
+...+
2
3
k
k=1
20 sie 21:03
stol:
moglby ktos tylko to zapisa, bo znalazlem wpis z matematyka.pl, ale chce byc pewny
http://www.matematyka.pl/304047.htm
20 sie 21:13
stol:
dobra nie bylo pytania po prostu ten koles rozpisywał k tutaj dajmy 2
1
2
2
2*(1+
) =
+
2
1
2
20 sie 21:16