suma
szklanka: √2−1+√3−√2+√100−√99
ile wynosi suma? i jak to sie robi
20 sie 19:23
Eta:
Myślę,że ma być taka suma:
√2−√1+√3−√2+√4−√3 +√5−√4+...... + √99−√98 +√100−√99
zauważ,że wyrazy się redukują i zostaje −√1+√100= ........
20 sie 19:29
20 sie 20:18
Eta:
A ile to jest co ostatnio napisałam : −
√1+
√100 = −1+10= 9
Daj sobie chłopie spokój z tymi zadaniami, najpierw powtórz podstawę!
Nie umiejąc pływać ! nie wchodź na głęboką wodę!
20 sie 20:23
szklanka: ja wiem ile to jest

! ale jak do tego doszłaś , prawda redukują się ,wiem że −1 na pewno
zostanie ale dlaczego zostaje
√100
20 sie 20:27
szklanka: już wiem

!
20 sie 20:28
picia:
WRESZCIE


!
20 sie 20:30
szklanka: ja mam zbiór podstawa+rozszerzenie i nie mogę brać samej podstawy bo czasu nie mam a jeszcze
tyle zadań do zrobienia
20 sie 20:41
Godzio:
Nie wiedząc co to jest liczba wymierna/niewymierna nie polecam takich zbiorów.
20 sie 20:42
Eta:
Hej
Godzio ...... prawie jak znany nam ....
20 sie 20:45
szklanka: wiem co to jest liczba wymierna i niewymierna po prostu mogłem użyć odpowiedniego wzoru z
pierwiastków i bym widział ale nie wpadłem na to jeszcze
20 sie 20:45
szklanka: wiem że Saizou jest z Wielkopolski
20 sie 20:47
Godzio:
Witaj
Eta 
Prawie

@
szklanka
√14081} − wymierna czy nie ? Czekam
20 sie 20:47
Eta:
A
Godzio ? ..........
20 sie 20:47
szklanka: wymierna bo mamy takie coś √12181 oczywiście 81 też jest pod pierwiastkiem ale jakoś nie
może mi to wyjść ,zatem 11*11=121, 9*9=81 czy 119 czyli jest postaci ułamka
20 sie 20:56
Eta:
I dostajesz
20 sie 20:57