ile to jest?
szklanka: (3√5)2 = 5? czy 3√25 ?
20 sie 16:29
picia:
(3√5)2=3√5*3√5
wyciagnij wniosek
20 sie 16:31
asdf: 3√5 = 513 (pięć do potęgi jednej trzeciej)
(3√5)2 = 513 2 = 523 (pięć do potęgi dwóch trzecich)
20 sie 16:33
szklanka: ktoś powie w końcu ile to jest?
20 sie 16:33
asdf: 
?
20 sie 16:33
20 sie 16:35
picia:
7√7*7√7=7√49
teraz juz wiesz?
20 sie 16:36
szklanka: dlaczego (3√5)2 czemu to daje wzór wyjściowy he?
20 sie 16:37
konrad: nikt Ci tu bzdur nie pisze, jak Ci się, a jak się rozwiązanie nie podoba to sobie radź sama
20 sie 16:37
picia:
nikt nie pisze bzdur. tam masz usuwanie niewymiernosci...
20 sie 16:37
szklanka: picia, jeśli tak może być to rozumiem
20 sie 16:38
picia:
oczywiscie, ze moze
20 sie 16:39