matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
ruda:
1
1
1
5
7
[(5
−3
):2
+7
]:2
=
2
4
4
8
8
22
13
9
61
23
9
4
61
[(
−
):
+
]:
=[
x
+
x
4
4
4
8
8
4
9
8
8
61
15
]=
=2
23
23
23
Powiedzcie gdzie robię błąd ; /
20 sie 13:11
Artur_z_miasta_Neptuna:
kolejność działań:
22
13
9
9
4
22
4
(
−
):
= //albo
*
// albo
*
−
4
4
4
4
9
4
9
13
4
*
4
9
61
a dopiero później +
8
20 sie 13:15